
Το αβοκάντο είναι ένα ξεχωριστό φρούτο με μοναδική γεύση και υψηλή διατροφική αξία.
Χρησιμοποιείται ευρέως στην μαγειρική αλλά και στην περιποίηση του δέρματος.
Χρόνο με το χρόνο κερδίζει και περισσότερο έδαφος στις καταναλωτικές συνήθειες των ανθρώπων κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο.
Το αβοκάντο περιέχει περισσότερες από 20 βιταμίνες και μέταλλα.
Αυτό , σε συνδυασμό με τα καλά λιπαρά που κρύβει στην σάρκα του βοηθούν στον έλεγχο του σωματικού βάρους και στην ρύθμιση της χοληστερόλης.
Εκτός από τις ευεργετικές του ιδιότητες έχει υπέροχη γεύση και υφή που μπορεί να συνοδεύσει αρκετές συνταγές και ειδικότερα στο πρωινό.
Πάμε να μιλήσουμε όμως για τον θησαυρό που κρύβει μέσα του ένα αβοκάντο , δηλαδή το έλαιο του.
Το αβοκάντο αποτελείται από 60% έλαιο και για αυτό το λόγο θεωρείται λιπαρό φρούτο.
Για να εξάγουμε το έλαιο επεξεργαζόμαστε τα φρούτα απουσία θερμότητας με σκοπό να προστατέψουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά την γεύση αλλά και το φυσικό τους άρωμα.
Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως ψυχρή έκθλιψη. ( cold – press )
” Το βιολογικό έλαιο αβοκάντο ψυχρής έκθλιψης Greece in a bottle αντιπροσωπεύει την ανώτατη μορφή ποιότητας που μπορούμε να συναντήσουμε στη φύση “
Το έλαιο αβοκάντο έχει απαλή γεύση φυτικού ελαίου και υπέροχο άρωμα που θυμίζει αυτό του “καπνιστού”.
Η κατανάλωση του παρουσιάζει πολλαπλά ωφέλη στον οργανισμού του ανθρώπου.
Είναι πλούσιο σε ελαϊκό οξύ το οποίο συνδέεται με τη μείωση του κινδύνου καρδιακής νόσου, διαβήτη, παχυσαρκίας και υπέρτασης.
Επίσης το έλαιο αβοκάντο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου και χαρίζει ενέργεια και καλά λιπαρά.
Πως μπορούμε όμως να το χρησιμοποιήσουμε στην μαγειρική ;
Το έλαιο αβοκάντο παρουσιάζει ικανοποιητική αντοχή στην υψηλή θερμοκρασία. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο ψήσιμο ή τηγάνισμα ενός φαγητού.
Παρά την αντοχή του όμως για να γευτούμε όλη την υπέροχη γεύση, να απολαύσουμε τα φυσικά του αρώματα και να χαρίσουμε στο σώμα μας όλες τις ευεργετικές του ιδιότητες θα πρέπει να το καταναλώνουμε ωμό.
Προτάσεις :
• Ψεκάστε με το βιολογικό έλαιο αβοκάντο Greece in a bottle σε ψητά λαχανικά 5 λεπτά πριν τα αφαιρέσετε απ’ το φούρνο για έξτρα γεύση και άρωμα.
• Ψεκάστε με το βιολογικό έλαιο αβοκάντο Greece in a bottle σε πράσινη σαλάτα για να δώσετε πλούσια γεύση αβοκάντο με μόλις 1 θερμίδα ανά ψεκασμό.
• Προσθέστε το βιολογικό έλαιο αβοκάντο σε φρέσκο guacamole για να ενισχύσετε υην γεύση του .
( 5 ψεκασμοί είναι αρκετοί για ένα μεσαίο μπολ )
• Ψεκάστε το βιολογικό έλαιο αβοκάντο Greece in a bottle σε φρεσκοψημένο sandwich ή toast για να του χαρίσετε γεύση αβοκάντο και θρεπτικά στοιχεία στην στιγμή.